Emelie Finnskog

Ingrepp nr 2
Thelise fick en tid ganska snabbt, den dagen skulle hon vara patient nr 2. Någon skulle opereras före, och när dom var färdiga skulle det vara Thelises tur.
 
Inför sövning måste barnet vara fastande. Och eftersom vi inte hade någon exakt tid att förhålla oss till blev hon utan mat väldigt länge. För "normala" barn hade detta varit superjobbigt. Både för barn och föräldrar tror jag.. Men Thelise har aldrig visat intresse för mat, aldrig visat hungerkänsla osv. Så för oss var det inga problem. Men väntan var olidlig.
 
Det som däremot skapade problem var sjukhusets platsbrist. Thelise skulle behöva plats på IVA efter operationen, eftersom det är enda avdelningen där man hanterar respirator. Och IVA hade endast 1 plats ledig den här dagen. Och patienten före Thelise var det osäkert för om hen behövde den platsen eller ej.. Så Thelise fick fasta, vi stod redo. Vi höll tummarna. Men det drog ut på tiden..
 
Barnet före behövde IVA-platsen, och Thelises operation blev inställd. Ett slag i magen såklart, men vi hade också stor förståelse för att många faktorer inom vården inte går att påverka. 
 
Nu fick vi vänta på en ny tid..